Oulun suurlähetystö

Toinen muutto Ouluun toden sanoo? Takaisin 24 vuoden jälkeen

”Oululaiset ovat mukavia ja ilmapiiri on leppoisa”, sanoo Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Marko Kilpeläinen. Hän kertoo nyt paluumuutostaan opiskelukaupunkiinsa.

Kun Oulun kaupungin yhdyskuntajohtajan virka tuli tänä vuonna haettavaksi, harkitsin muuttoa jonkin aikaa, koko perheen näkökulmasta. Kun valinta sitten tehtiin, oli minulle ja vaimolleni selvää, että muutamme Ouluun.

Nyt ensimmäisten kuukausien aikana muutto ja uusi työ Oulussa ovat tuntuneet oikein hyvältä. Minut on otettu töissä ja muutenkin Oulussa erittäin hyvin vastaan.

Oululaiset ovat mukavia ja ilmapiiri on leppoisa. Töissä meillä on todella ammattitaitoinen henkilökunta, joka on motivoitunut ja avoin kehittämiselle.

Oulussa on viihtyisää. Täältä löytyvät elinvoimaisen, Suomen viidenneksi suurimman kaupungin palvelut.

Muutin Ouluun kesäkuun ensimmäinen päivä – ja se oli toinen muuttoni tänne.

Olen kotoisin Kuhmosta ja tulin ensimmäisen kerran Ouluun vuonna 1988.

Se oli ylioppilaskirjoitusten jälkeinen syksy ja aloitin silloin opintoni täällä. Kävin Hiukkavaarassa armeijan ensimmäisen opiskeluvuoteni jälkeen 1989–90.

Muutin pois Oulusta työn perässä vuonna 1997. Olin valmistutunut edellisenä vuonna Oulun yliopistosta rakennuspuolen diplomi-insinööriksi ja työpaikat olivat vähissä.

Perheeseeni kuuluu vaimo ja neljä lasta, joista nuorinkin on lähes täysi-ikäinen.

Tulen Ouluun Pohjanmaalta ja Satakunnasta. Työskentelin edelliset neljä vuotta Porin kaupungin teknisen toimialan toimialajohtajana, mutta perheemme koti oli edelleen Pohjanmaalla.

”Pyöräilyolosuhteet ovat parantuneet entisestään”

Ennen muuttoa pohdin, miten asuminen järjestyy ja millä aikataululla voimme luopua Pohjanmaan omakotitalostamme.

Lopulta asuminen järjestyi hyvin. Meille löytyi nyt syksyllä myös todella mieluinen uudehko omakotitalo, johon on hienoa suunnitella elämää ja tulevaisuutta Oulussa. Pohjanmaan kodista pääsemme luultavasti luopumaan reilun vuoden päästä.

Oulu on kasvanut merkittävästi väkiluvultaan näiden 24 vuoden aikana ja se näkyy monin tavoin. Tänne on noussut uusia asuntoalueita ja hienoa asuinympäristöä. Kenties maailman parhaat pyöräilyolosuhteet ovat parantuneet entisestään.

Itse harrastan liikuntaa monessa eri muodossa, muun muassa pyöräillen ja juosten. Käyn myös kuntosalilla ja golfaamassa.

Meren ja luonnon läheisyys tarjoaa Oulussa monia hienoja mahdollisuuksia pyöräilyyn ja patikointiin.

”Oulussa on edullinen vuokrataso”

Oulu on elinvoimainen kaupunki, jolla on kaikki edellytykset kehittyä ja kasvaa edelleen. Se luo elinvoimaa ja tuottaa hyvinvointia oululaisille. Tämä on yliopistokaupunki, joka tukeutuu korkeaan teknologiaan ja vahvaan kehittämiseen.

Toki jatkossakin tarvitaan hyvää yhteistyötä ja yhteistä näkemystä sekä rohkeutta toteuttaa elinvoimaa tukevat hankkeet sekä suunnitelmat ja parantaa yritysmyönteisyyttä. Pohjoinen sijaintimme vaatii meiltä entistä suurempia ponnisteluja ollaksemme näkyvä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Meillä on hyvät asumisen ja harrastamisen edellytyksetkin täällä.

Oulussa on edullinen vuokrataso. Vuosittain valmistuu noin 2 000 uutta asuntoa eli valinnanvaraa mieluisaan asumismuotoon löytyy hyvin. Uudet asuntoalueet, joihin yhdestä mekin nyt muutimme, ovat hyvin suunniteltuja ja laadukkaasti toteutettuja. Ympäristö on viihtyisää.

Liikenteellisesti Oulu toimii hyvin ja pyöräilymahdollisuudet ovat todella huippuluokkaa myös talvisin.

Valinta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026 lisää edelleen monenlaista kulttuuritarjontaa ja parantaa elämisen edellytyksiä Oulussa.

Kirjoittaja: Marko Kilpeläinen