Oulun suurlähetystö

Koe Oulu

Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki!

Oulu ja 32 kumppanikuntaa on valittu vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi!⁠ Kulttuuripääkaupunkivuosi tuo pohjoisen ja koko Suomen kulttuurille kansainvälistä näkyvyyttä, joka voi muuttaa Suomen pysyvästi kulttuurikohteeksi. Erilaisia projekteja tulee olemaan yli 500, joista osa aloittaa toimintansa jo ensi vuonna ja jatkaa sitä useamman vuoden.

Koe Oulu kaikilla aisteilla!

Hyppää oitis Elämysten olohuoneeseen, jonne olemme koonneet juuri sinua tai seuruettasi varten ison kasan upeita elämystuotteita. Etsitpä hyvää oloa tai iloa, löydät etsimäsi VisitOulun Elämysten olohuoneesta! Katso alta parhaat poiminnat elämyksistä Oulun seudulla – koko huikean alueen voit kokea esimerkiksi Pohjolan Rengastiellä!

Rengastietä Pohjolaa ympäri vaikka koko kesä

Pohjolan rengastie on Oulun seudun kokemusrikas reitistö autoilijoille, perheille, luontoilijoille ja julkisia suosiville matkailijoille. Rengastieltä jokainen voi valita mieleisensä reitin luontokauneuden mukaan – sen voi kiertää osissa tai kokonaan. 9 matkailualuetta, noin 900 kilometriä ja maisemat avomereltä tuntureille tarjoavat elämyksiä.

Joki-iglulla pitkin Oulujokea

Seikkailu, jota et halua jättää kokematta! Kuvankauniilla Oulujoella pääset ajelemaan ja majoittumaan oman aikataulusi mukaan joki-igluveneellä. Kesästä voit nauttia kiinnittymällä jokivarren parhaille paikoille sijoitettuihin poijuihin – tai valitse itse lempipaikkasi ja ota maisemista kaikki irti.

Koiteliin kellumaan koskeen

Kihelmöivän jännittävän uintikokemus tarjoillaan Kiimingin Koitelinkosken maisemissa, jossa mahtavan kosken pääsee kokemaan uiden ja kelluen – eikä meno varmasti ole kuivaa! Go Arctic Events ohjaa Jokaisesta koskiuinnista 0,5 €/hlö Suomen Luonnonsuojeluliiton Vapauta virrat -kampanjalle.

Rento piknik Nallikarissa

Oulussa voit ottaa myös ihan rennosti. Suuntaa rauhalliselle piknikille Nallikarin idyllisiin merimaisemiin. Herkut leivistä ja raikkaista smoothieista jälkiruokiin saat valmiina etukäteen varaamalla – miten helppoa!

Nämä ja useat muut huikeat elämykset löydät Elämysten olohuoneesta!

Elämysten olohuone on paikka, josta löydät kootusti Oulun seudun upeita elämystuotteita. Etsitkö hyvää OLOa? Haluatko tuntea olevasi ELOssa? Sopisiko tähän hetkeen hetki ILOa?

Valitse Elämysten olohuoneesta sinulle sopiva elämys!

Koe Oulu miten haluat!

Miksi Ouluun kannattaa tulla? Mitä uutta oululainenkin voi täältä löytää? Katso mallia Oulun suurlähettilään talk show’sta tutulta Iiro Insinööriltä ja kuuntele, mitä VisitOulun Päivi Penttilä ja Leijakoulu Lappiksen elämysopas Harri Rautava miettivät Oulusta matkakohteena.

Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa Oulusta!

Kuuntele, miltä Oulu kuulostaa! Katso Jaakko Kuusiston koskettava viuluesitys ja kuuntele Petrus Schroderuksen laulua.

Entä miltä tuntuu ponnistaa Oulusta kulttuurin kentälle? Siitä kertovat tietokirjailija Jenni Räinä ja käsikirjoittaja Merja Aakko. Katso myös, mitä brändiprofessori Saila Saraniemi ja Oulun viestintäjohtaja Mikko Salmi keskustelevat Oulun vahvuuksista.

Monipuolinen kulttuurin keskus

Kokosimme joukon kuvia osoittamaan, että Oulu on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Löydät täältä tapahtumia ja aktiviteettaja moneen makuun.

Haluatko tietää lisää

Seuraa meitä myös somessa

#talkshowoulu

#oulunsuurlahetysto

#parastaoulussa

#paluuouluun